Motivația echipei tale în pandemie
motivatie

Motivația este esențială pentru orice companie care își dorește să evolueze, să crească. Pentru că motivația atrage productivitate și dorința de a performa. Motivația înseamnă și atașament față de brand, o implicare dincolo de taskurile zilnice. Dar nu este deloc ușor să menții motivația angajaților în condiții de pandemie și work from home care țin de aproape un an, fără perspective clare vizavi de revenirea la o stare de normalitate. Ce e de făcut? Iată mai jos soluțiile echipei GoodStory!

Înainte de a identifica soluțiile, să trecem în vedere cauzele demotivării. În contextul actual, factorii demotivatori depind de profilul angajatului. Pentru cei direct afectați, faptul că nu mai au un loc de muncă. Pentru cei cu copii mici, faptul că lucrează cu dificultate, fiind în același spațiu cu copiii (cărora în plus, în unele cazuri trebuie să le acorde și extra atenție și să facă home schooling). Pentru cei care stau singuri, lipsa socializării și a discuțiilor zilnice față în față cu colegii, lipsa evenimentelor de echipă, a petrecerilor și întrunirilor.

 

Cele mai afectate domenii

 

Evident că cele mai afectate domenii au fost Horeca, organizare de evenimente și toate activitățile adiacente (echipament tehnic, decoruri și aranjamente etc), transporturi, turism și lista continuă cu alte mici business-uri care oferă servicii personale (de exemplu saloane de cosmetică, coafură etc.). În aceste domenii nu se mai poate vorbi despre motivarea angajaților prin instrumente sofisticate, ci mai degrabă se pune problema siguranței jobului care asigură venitul acestor angajați.

Pe de altă parte, există și alte domenii, considerate mai sigure, cum ar fi servicii IT, consultanță în diverse domenii, back office, financiar-bancar. Aici volumul de muncă a crescut oricum pe fondul schimbărilor de piață aduse de panedemie, iar, în plus, se pare că timpul de socializare de la birou (ora de masă, pauzele cu colegii, timpul petrecut pe drum spre și dinspre birou) a fost înlocuit cu timp de lucru efectiv. Feedback-ul general de la angajați este că “muncesc mai mult de acasă”.

Ce facem să creștem motivația angajaților

Menținerea unei stări emoționale și psihice bune a angajaților a fost în ultimul timp o problemă importantă. Angajatorii își pot ajuta echipele să mențină o stare bună de sănătate mintală prin extinderea beneficiilor angajaților în această zonă și încurajarea acestora să profite de ele. Concret, ați putea încuraja angajații să-și ia câteva zile libere atunci când se simt copleșiți de volumul de muncă sau atunci când echilibrul de acasă este afectat, să permiteți programul de lucru flexibil sau puteți încuraja angajații să traseze o linie clară între munca lor și viața personală, cerându-le să evite verificarea e-mailurilor după programul de lucru.

Cei cu responsabilități de teamleader ar trebui să verifice frecvent starea de spirit a echipei, să realizeze sondaje ale angajaților și să încurajeze feedback-ul acestora. Deși fiecare angajat este unic, puteți identifica teme comune și ajusta practicile organizaționale pentru a îmbunătăți moralul angajaților.

Dacă afacerea a suferit modificări în ultimul an (ceea ce probabil s-a întâmplat), angajații se pot simți copleșiți. În loc să încercați să ignorați aceste sentimente, adresați-le și discutați deschis cu echipa vizavi de acestea. Angajații care suferă de burn out nu pot fi nici motivați, nici productivi, nici loiali companiei.

Dar cel mai important lucru este să încercați să identificați unde se află echipa voastră și ce nevoi are. Pandemie sau nu, echipa GoodStory vă poate veni în ajutor cu instrumentele și expertiza necesare!