ATELIER DE LUCRU ÎN CADRUL PROIECTULUI ACTIV ÎN CARIERĂ- GOODSTART
goodstart3

Comunicat de presă 

București, 12 Aprilie 2022 


Atelier de lucru în cadrul proiectului Activ în carieră- GoodStart

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 

  Compania Ward Ashby Studio a organizat al treilea atelier de lucru în cadrul proiectului Activ în carieră – Goodstart”. Scopul acestui atelier a fost de a aduce la aceeași masă atât pe reprezentanții instituțiilor de învățământ, cât și pe cei ai companiilor din mediul privat pentru a discuta despre strategii de aliniere a celor două medii pe termen mediu și lung și despre integrarea cât mai eficientă a noilor generații în mediul de lucru.

Atelierul s-a desfășurat la Giurgiu și au participat reprezentanți ai Liceului Tehnologic „Ion Barbu”, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, reprezentanți ai autorităților locale și reprezentanți ai companiilor din localitate.

Pe lista de discuții din cadrul acestui seminar au fost o serie de subiecte dintre care amintim câteva dintre cele mai relevante:

  • Analiza parțială regională a practicilor curente și a nevoilor de intervenție la nivelul sistemului de informare coordonată. Aceasta s-a realizat prin prelucrarea chestionarelor din cadrul sondajului care este în desfășurare.
  • Discuții despre stagiile de practică și relevanța lor pentru dezvoltarea carierei viitoare a tinerilor absolvenți de liceu.
  • Discuție liberă despre importanța dezvoltării unei secțiuni dedicate pe website-ul de proiect care să faciliteze transmiterea informației către toți cei implicați. Astfel, a fost agreată o listă preliminară de categorii de informații care să fie publicate pe pagina dedicată.
  • Stabilirea următoarelor acțiuni ale rețelei înființate și setarea următorului atelier de lucru.

Atelierul de lucru face parte dintr-o serie de ateliere pe care le organizăm în cadrul Proiectului „ACTIV ÎN CARIERĂ – GOODSTART”, cod SMIS: 132664. Obiectivul proiectului: îmbunătățirea competențelor profesionale a 182 de viitori absolvenți din învățământul secundar și terțiar non-universitar.

Valoarea totală a proiectul „ACTIV IN CARIERA – GOODSTART de 2,336,963.04 RON din care 2,220,091.52 RON cofinanțare UE, prin programul POCU/633/6/14, având codul mysmiss: 132664. Proiectul se implementează  de către Ward Ashby Studio SRL, lider de proiect, și Ferma Olga SRL, partener în proiect. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul a început în septembrie 2020 și se va finaliza în luna august 2022.

Pentru informații și detalii suplimentare

Cristina Nedelcu- manager de proiect

Ward Ashby Studio SRL (brand GoodStory)

Email: cristina.nedelcu@goodstory.ro,

Tel: 0727 811 981